Totul despre Plante
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Totul despre Plante

Pentru cei care nu au gradini, sa stiti ca putem crea gradini frumoase si in ghivece. Acesta este un forum despre plantele de apartament si de ce nu si al plantelor destinate gradinilor.
 
AcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Bacteriozele violetelor africane

In jos 
2 participanți
AutorMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 107
Data de inscriere : 05/03/2010
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti

Bacteriozele violetelor africane Empty
MesajSubiect: Bacteriozele violetelor africane   Bacteriozele violetelor africane Icon_minitimeSam Mar 06, 2010 12:43 pm

La violetele africane, cele mai intalnite bacterioze sunt cele cauzate de:
-Erwinia chrysanthemi, Erwinia carotovora
-Agrobacterium tumefaciens
Bacteriile se manifesta la plante sub forma de: patari, arsuri, putregaiuri, hipertofii, ofiliri, ulcere, etc.

Cele din genul Erwinia se manifesta prin aparitia pe frunze a unor pete brune. Mai apoi, frunza devine flasca, boala intinzandu-se si pe tulpina sub forma unui putregai moale. Tratarea bolii este dificila, de aceea cel mai bine e sa prevenim aparitia ei. La primirea unor exemplare noi in colectie, din surse nesigure, e bine sa trecem la dezinfectarea acestora (clorura de var, formalina, hipoclorit de sodiu, s.a., metoda este descrisa la un alt topic). Ghivecele, uneltele cu care lucram, pamantul, trebuie si ele dezinfectate. Se pot folosi, la avertizare, unele produse (zeamă bordeleză 0,5%, Champion 50 wp, Funguran 0,2-0,3%, Alcupral 50PU 0,2- 0,3 %). Totusi, daca boala s-a instalat, ce-i de facut? Izolam plantele afectate. Indepartam frunzele bolnave. De aici putem incerca doua metode:
1. Dezinfectam planta, indepartam pamantul si vasul folosit. O plantam intr-un nou mediu (ghiveci nou si pamant dezinfectat). Pentru sterilizarea mediului (a camerei de crestere) se poate folosi lampa cu UV, timp de 24 de ore.
2.Aplicam tratamente cu antibiotice (sulfat de streptomicina, terramycin, oxitetraciclina, s.a.).

Agrobacterium tumefaciens se manifesta prin aparitia unor tumori la nivelul coletului sau ale radacinilor. Bacteria poate patrunde in planta numai ca urmare a unor rani. Dupa patrundere, provoaca transformarea unei celule normale in celula tumorala . Celula tumorala se multiplica dezordonat si da nastere la tumori de suprafata, de culoare alba sau bruna. Combaterea chimica este ineficace pentru acest gen de patogen . Se va actiona prin masuri de prevenire a cancerului bacterian ce constau in: dezinfectia amestecului de pamant, dezinfectia uneltelor folosite, examen riguros al plantelor mama, evitarea ranirii plantelor, eliminarea si distrugerea plantelor atacate.
Sus In jos
https://pasiuneamea.all-up.com
VYKY




Mesaje : 91
Data de inscriere : 06/03/2010

Bacteriozele violetelor africane Empty
MesajSubiect: Re: Bacteriozele violetelor africane   Bacteriozele violetelor africane Icon_minitimeLun Apr 12, 2010 12:38 pm

Buna Floricica!
Eu am cumparat un ingrasamant lichid pentru flori numit FOLIMAX care contine o multime de substante.Mi s-a spus sa dizolv un capacel in doi litri de apa si sa administrez odata la doua saptamani de trei ori.
Deja astazi am udat florile cu aceasta solutie.
Este bine sa folosesc in continuare acest ingrasamant?
Sus In jos
 
Bacteriozele violetelor africane
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Totul despre Plante :: Ingrijirea plantelor :: Boli, daunatori, factori de mediu-
Mergi direct la: